Hjem»Marts 2018»Moskva satser alt for at vinde dit hjerte

Moskva satser alt for at vinde dit hjerte

0
Delt
Pinterest Google+
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-content/themes/espresso/inc/shortcodes.php on line 188 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-content/themes/espresso/inc/shortcodes.php on line 188 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-content/themes/espresso/inc/shortcodes.php on line 161 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-content/themes/espresso/inc/shortcodes.php on line 188 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-content/themes/espresso/inc/shortcodes.php on line 188 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-content/themes/espresso/inc/shortcodes.php on line 188 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-content/themes/espresso/inc/shortcodes.php on line 161

 

Fodboldfan eller ej – lad dig rive med af Moskvas store folkefest og kæmpe arbejde for at gøre byen attraktiv og imødekommende til VM 2018. Lad Moskva byde dig velkommen.

 


 

2018 er året hvor Rusland skal imponere som tovholder for mødet mellem verdens bedste fodboldnationer. Den store event afholdes i 11 russiske byer i juni måned, og turneringen er en oplagt chance for at lære landet bedre at kende.

Tag til Moskva! Byen har brugt år og svimlende summer på at komme i form til den 14. juni, hvor den ophøjes til verdens fodboldshovedstad, og hvor millioner af mennesker vil følge begivenhederne på byens to stadioner, Luzhniki og Spartak.

I alt 12 kampe foregår i Moskva; åbningskampen og yderlig syv gruppespilkampe, to kvartfinalekampe, semifinalen og finalekampen. Det betyder, at byen kommer til at huse mindst 16 landshold, inkl. fans! Og ifølge Moskvas turistkontor er byen mere end parat til at byde de mange besøgende velkommen.

 

Lyt aldrig til fordomme

Mange danskere forbinder Moskva med grå bygninger, arrogance og lukkethed. Men det er fordomme, og de bliver gjort til skamme ved nærmere eftersyn – heldigvis. For Moskva er farverig, byder på et hav af oplevelser og har de mest imødekommende og venlige indbyggere.

Connect-redaktionen tager dig med til Moskva – en by, vi er vilde med.

 

Moskvas centrum er en overflod af historie

Brug god tid i byens centrum – den emmer både af dystre krigsminder og svulstig overflod. Snup en rundvisning i Bolshoi-teatret, og oplev den smukke scene og foyer. Tag en gåtur igennem byens gamle gader, og sug stemningen ind. Spis frokost på Ritz-Carlton – restauranten ligger på toppen af hotellet og har den bedste udsigt ud over byen.

Den Røde Plads skal også indtages og fordøjes med andagt, og går du fra Den Røde Plads mod Kreml, kommer du igennem den smukkeste port. Inden du når Kreml, går du gennem Alexanderhaven, der ligger op ad Kremls mure. Alexandarhaven blev skabt i starten af det 19. århundrede. Haven ligger på et område, hvor floden Neglinnaya før løb. Floden blev dækket til for at give plads til denne hyggelige have. Ved indgangen tættest på Den Røde Plads finder du Den Ukendte Soldats grav til minde om de soldater, der mistede livet under 2. Verdenskrig. Indgangen til Kreml er også en del af Alexanderhaven.

 

 

Kreml er en rejse tilbage i den russiske historie

Allier dig med en lokal guide, når du besøger Kreml. De smukke bygninger og katedraler har så meget at fortælle – få den fulde historie fra en lokalkendt, og giv dig god tid. Katedralpladsen og katedralerne er imponerende udenpå, men indenfor er de fuldstændigt overvældende. Hér begyndte og endte livet for landets store fyrster og tsarer. De blev døbt og gift i Bebudelseskatedralen, blev kronet i Himmelfartskatedralen og begravet i Ærkeenglen Michaelkatedralen.

Det er en god idé at besøge Kreml sidst på dagen, så du også får mulighed for at nyde bygningerne i den meget smukke aftenbelysning.

 

Kunsthistorie under jorden

Gå under jorden, og fordyb dig i byens metro, der huser et væld af russisk kunst. Det er ekstravagant og smukt. Søg dertil uden for myldretiden, der starter efter kl. 16.00. Metroen er et stykke kunsthistorie med tydelig afsæt i Sovjettiden – fuld af stærke socialrealistiske symboler. Her er fx den smukkeste mosaik og glaskunst, der blandt andet portrætterer stolte og glade russiske arbejdere og bønder. Det er en storslået oplevelse. Til glæde for de mange turister har metroen nu også skilte på engelsk. Fx finder du information om metro til lufthavnen i gulvet – selvfølgelig et kunstværk i sig selv.

Oppe på gaden igen er det tid til at tage et smut forbi kvarteret omkring gågaden Arbat. Et smukt gammelt kvarter med fine bygninger, et væld af souvenirbutikker og liv i gaden.

Artiklen fortsætter under galleriet…

 

Mærk gyset fra den kolde krig

Moskva byder også på et indblik i, hvordan tiden var her under den kolde krig. Hele 65 meter under jorden i en enorm bunker ligger museet Bunker 42. En rundvisning på museet starter med, at du bliver budt velkommen af en guide/skuespiller, der giver dig et adgangskort identisk med identitetskortet båret af de personer, der arbejdede i bunkeren under den kolde krig. Derefter fører den originale elevator dig de 65 meter ned under jorden, og i lidt mere end en time går du igennem bunker 42, der blev skabt i 1955, som et strategisk hovedkvarter for Sovjets atomprogram. Du får et indblik i, hvordan tiden var for de mennesker, der arbejdede her under den kolde krig og hører om de mere tekniske detaljer i atomvåbenprogrammet, om atombombens historie og om nutidens atompolitik.

Det er muligt at afholde arrangementer i bunkeren, og her er også en lille restaurant.

Bunker
Bunker 42

 

Et kulturelt mekka

Et overflødighedshorn af kunst og kultur

Er du blot en lille smule interesseret i historie og kunst, så afsæt en dag eller to til museumsbesøg. Moskva har simpelthen de bedste museer. Start med det historiske museum i den nordlige ende af Den Røde Plads, direkte over for Vasilijkatedralen med de farvestrålende løgkupler. Museet åbnede sine døre i 1894 for at fejre kroningen af Aleksander den tredje. Her får du et fantastisk indblik i Ruslands historie. Museumsbygningen er bygget i gammel russisk stil og er smuk og beundringsværdig i sig selv.

Tilbage på Den Røde Plads snupper du en coffee-to-go og går fra det historiske museum videre til Tretyakov-museet – en smuk gåtur via Moskvoretsky-broen over Moskvafloden.

Tretyakov-museet bugner af russisk kunst. Her er der også mulighed for at få stillet sin sult med et godt og billigt russisk måltid i museets restaurant, der hylder de russiske køkkentraditioner.

Moskva rummer også den moderne kunst, og hér er det relativt nye museum for moderne kunst, Garage Museum et must. Det ligger i Gorky Park, der blev åbnet i 1928, da avantgarde-arkitekten Konstantin Melnikov stod for byfornyelsen af området i hjertet af Moskva. Og når du nu er i Gorky Park, kan du være heldig at få lov til at nyde en af de koncerter, som af og til afholdes i parkens fine, genopsatte lysthus fra 50’erne, hvor byens intelligentsia – digtere, forfattere og musikere – plejede at mødes.

 

Eksklusiv shopping

I Moskva finder du et af verdens smukkeste shoppingcentre, GUM. Den smukke bygning er tegnet af Alexander Pomerantsev, og den pryder Den Røde Plads med sin smukke vinduer og lys. Butikkerne i GUM er eksklusive, og priserne er høje. Skal du have lidt lækkert med hjem, så gå i GUMs afdeling med fødevarer, og køb et par dåser kaviar. GUM har også et turistkontor, som kan hjælpe med information om, hvad der sker i byen i den periode, du er der.

Kulinariske oplevelser i Moskva

Cocktails og middag med udsigt

Tid til en cocktail. Et godt sted at nyde en drink er på Swissotel Krasnye Holmy, der ligger i byens forretningsområde. Hotellet har en af byens højest beliggende lounges med panorama ud over byen – selv uden en drink i hånden er det ret berusende.

 

Mere udsigt, skøn mad, god pris

Oplev den unikke restaurant Karlson. Den er umiddelbart placeret et lidt atypisk sted, nemlig på toppen af en lidt kedelig kontorbygning. Men skinnet bedrager, for fra restauranten er der en smuk, smuk udsigt ud over Moskva. Karlson byder på lækker mad, pragtfulde vine og et fantastisk interiør, der skaber en original atmosfære. På en varm dag skal middagen selvfølgelig nydes på terrassen med udsigt til Kreml. Og lad så dagen slutte der med en smuk solnedgang.

Skal du arrangere en form for teambuilding, tilbyder Karlson at stå for fx kokkeskole eller andre former events.

 

Café Pushkin

Forlad ikke Moskva uden et besøg på den ikoniske restaurant Café Pushkin, der summer af liv, fuld af byens borgere, der snakker, griner og spiser. Sådan er her eftersigende hver dag. Rammen for Café Pushkin er en smuk bygning fra baroktiden. En tidslomme, som tager dig med tilbage til det aristokratiske Moskva. Caféen ligger på Tverskoy-boulevarden, som i slutningen af 1700-tallet var mødested for byens finere borgerskab. Her kunne man se dem slentre ned ad boulevarden, og ofte ville man møde den russiske digter, Alexander Pushkin. Det var nemlig i dette kvarter, at han brugte sine aftenstunder. Kirken, som Pushkin og hans hustru blev viet i, ligger også på boulevarden. Derfor er Café Pushkin en hæder til den store digter.

På Café Pushkin kan du nyde en kop varm chokolade med udsigt til den fine boulevard eller bruge et par aftentimer i det russiske køkken. Falder valget på det sidste, så reserver et privat rum, og få chancen for at opleve den russiske madkultur i unikke rammer. Nyd traditionelle retter som blandt andet autentisk, russisk salat og stroganoff. Rammen for sådan en aften er det fineste lokale, som tager dig tilbage i tiden med en indretning, der imponerer. Det hele akkompagneres af smuk, klassisk musik. Et fantastisk øjeblik!

 


 

Gå på opdagelse i flere af de russiske værtsbyer for VM 2018

Årets VM giver mulighed for at stifte bekendtskab med mange andre fantastiske russiske byer. Så grib chancen, forlæng dit ophold, og få så mange indtryk som muligt med hjem i bagagen. Ud over Moskva – deltager 10 andre russiske byer i at gøre turneringen til en uforglemmelig oplevelse:

Kaliningrad
I Kaliningrad kan du nyde smuk arkitektur, besøge filosoffen Immanuel Kants gravsted, eller smutte en tur under jorden i bunker-museet, som var kommandocentral for den tyske general Otto von Lasch under 2. Verdenskrig.

St. Petersborg
I denne by er det oplagt at slentre ned ad boulevard Nevsky Prospect, sætte tid af til at nyde et af verdens mest fantastiske kunstmuseer Vinterpaladset, eller blot gå en tur på Peter-Paul-fæstningen, hvis grundlæggelse i dag regnes for at være grundlæggelsen af selve St. Petersborg.

Nizhny Novgorod
Her finder du museet, de hædrer træarkitektur med smukke træhuse i skønne omgivelser. Byen har også et interessant historisk Kreml, og vil du se byen fra luften, så snup en tur i byens svævebane.

Yekaterinburg
På grænsen mellem Europa og Asien finder du Ruslands fjerdestørste by Yekaterinburg, der er et kulturelt centrum for Ural-regionen. Det var her den russiske zar Nikolaj II og hans familie blev henrettet i 1918. Gå på opdagelse i byens centrum og besøg Blodkatedralen, som blev færdigbygget i 2004. Katedralen er placeret på det sted, hvor zaren og hans familie blev henrettet.

Kazan
Denne over 1000 år gamle by er en stor seværdighed – et miks af smuk arkitektur fra øst og vest. Byen kom i 2000 på UNESCO’s liste over Verdens Kulturarv. Oplev byens Kreml, som byder på smukke katedraler, en unik hvid fæstning og dejlige parker. Smut forbi det historiske monument Suyumbike-tårnet, der med sine 58 meter er højere end det skæve tårn i Pisa.

Saransk
En smuk by, der eftersigende er en af Rusland mest sikre og rene byer. Saransk ligger i regionen Mordovia – en spændende region, som du kan lære mere om på byens museum for folkekultur.

Samara
Ved Volgas flodbred ligger Samara – kendt for sit handelsliv og luftfartscenter. Tag til udsigtspunktet Ploshchad Slavy og nyd et fantastisk syn ud over Volgafloden eller gå under jorden i Stalins bunker.

Volgograd
Byen, der før bar navnet Stalingrad er kendt for sin krigshistorie, med flere monumenter dedikeret til krigen. Slaget ved Stalingrad var et af de store vendepunkter under 2. Verdenskrig. Lær mere om byens rolle under 2. Verdenskrig på det enorme museum for slaget ved Stalingrad.

Rostov ved Don
Byen er det administrative centrum for regionen Rostov og ligger ved floden Don. Den er porten til det nordlige Kaukasus. Det er en grøn by med mange dejlige parker. Byen er kendt for at have et kulturelt liv med stærke rødder i kosak-kulturen.

Sochi
Ved Sortehavet ligger denne multikulturelle by. Sochi er nok mest kendt for sin rolle som vært for vinter OL i 2014. I sportens navn er det værd at besøge museet, der hædrer sportsverden – i daglig tale ’Det olympiske museum’. Museet åbnede i forbindelse med OL i 2014. Er du mere til russisk historie, så besøg Stalins landsted, som fremstår intakt og i dag er etmuseum.

 


 

VM 2018

VM 2018 løber af stablen fra den 14. juni til den 15. juli 2018. Værtsbyerne er Moskva, St. Petersborg, Sochi, Kaliningrad, Kazan, Nizhny Novgorod, Saransk, Samara, Rostov-on-Don, Volgograd og Yekaterinburg. Moskva vil være vært for 12 kampe.

Hoteller i Moskva

Tal fra byens turistkontor viser, at byen har 1.086 hoteller med i alt 62.900 værelser. I 2017 åbnede 11 nye hoteller dørene op. I år forventer man, at der åbner 27 hoteller yderligere i byen.

 

Skal CWT Meetings & Events planlægge turen til Moskva?

Tidligere artikel

Alt det du ikke kan leve uden, når du er på farten og på arbejde

Næste artikel

En smartere, datadrevet fremtid