Hjem»April 2017»48 timer i Tokyo

48 timer i Tokyo

0
Delt
Pinterest Google+

Japan er eksotisk. Japan begejstrer – til business og pleasure, til forretnings- og incentive-rejsen. Og den svage Yen gør det yderligere attraktivt at vælge Japan som destination.

Med det sibiriske jointventure mellem Finnair, Japan Airlines og British Airways – og nu også Iberia – er det legende let at komme til Tokyo fra både Helsinki og London, til landet med den mystiske og bjergtagende kultur. Connect Travel Magazine drog afsted for at samle tips til CWTs kunder og fik chancen for at opleve begge dele – den nemme og behagelige rejse og 48 timer i nærkontakt med den fascinerende hovedstad, Tokyo. Tag med.

 

Jointventure

… mellem British Airways, Finnair og Japan Airlines og nu også Iberia gør det legende let at flyve til og fra Japan.

 

Turen starter i det kolde nord

Det lille eventyr begynder i København med Finnair – første stop er Helsinki, hvor vi under det korte ophold får mulighed for at strække benene og nyde Finnairs fine lounge. Helsinki lufthavn er meget overskuelig, og det er en leg at skifte til vores tilslutningsfly til Tokyo. Alle oneworld-fly i Helsinki ankommer og afgår fra Terminal 2.

 

Førsteklasses oplevelse på Business class

Vi flyver med Japan Airlines på Business class, og allerede efter at være blevet gelejdet til vores sæder af de søde stewardesser føler vi os hjemme. Med rekordstore, 23”-skærme, bløde puder – sågar hjemmesko – er alt sat ind på, at vi skal føle os hjemme.

Selve sædet giver også en helt optimal privatsfære. Et lille vindue kan skubbes ned, hvis man ønsker at tale med sidemanden. Men når det er tid til at sove, lukker verden sig trygt og behageligt om hver passager, og ingen har følelsen af at ligge til offentligt skue.

 

Artiklen fortsætter under galleriet

 

Eget værelse – næsten

Sædet på Japan Airlines business class er som et lillebitte hjem – med masser af små opbevaringsrum til Ipad, telefon, toiletaske og måske en bog. Alt er inden for rækkevidde, så vi ikke gentagene gange skal op og hente ting fra vores bagage og forstyrre vores medpassagerer.

Måltiderne er også en klasse for sig. Det er muligt at vælge mellem europæisk og japansk. Vi vælger selvfølgelig japansk og får en uforglemmelig oplevelse ud af det.

Flat-bed? Så gerne! En venlig stewardesse lægger en ekstra madras ovenpå sædet. Det er luksus. Og så hersker der i kabinen en helt speciel stilhed. Japanerne ser stilhed som en dyd – og – ingen småsnak hos flypersonalet.

Roen og den virkelige gode flat-bed gør det svært at vågne. Men efter en japansk morgenmad er vi klar til at lande og gå på opdagelse i den store, mystiske by.

 

Tokyo byder velkommen

Sikkerhedstjekket i Narita går som en leg, og vi er lynhurtigt fremme i Tokyo. Første stop er Tokyo Marriott Hotel, hvor vi skal bo den første nat. Hotellet ligger i Gotenyama i Shinagawa-bydelen, helt tæt på Gotenyama-haven, som er den fineste lille japanske have, og meget tæt på togstation, hvis man vil ind til centrum. Hotellet er oplagt som mødevenue for både små og store møder og events.

Der er dog ikke tid til at slappe af og søge sin sjæl i smukke, japanske haver. Notesblokken skal fyldes, og dagen skal bruges på besøg hos bl.a. Japan Airlines og JBT, der åbner vores øjne for de fascinerende kulturelle forskelligheder, vi står over for.

Østers på den lille lokale

Vi slutter vores første dag på den lille lokale. I et mere end 80 år gammelt, yndigt lille træhus, i gåafstand fra Marriott-hotellet, ligger restaurant Inokori-REN. Før var her en meget kendt ålerestaurant – i dag er restauranten specialiseret i at kombinere det bedste fra det italienske og japanske køkken. Et besøg værd – prøv de lækre, store østers.

saftige oesters

 

Sightseeing med stop, der begejstrer

På dag to har vi sat formiddagen af til at hoppe på en sightseeing-bus og se lidt af byens vigtigste seværdigheder. Men inden da skal vi lige et smut med metroen. Og vi var nær ikke kommet videre, for hvilket syn! Her er selv oversigten over metroen en attraktion.

Vi nåede dog bussen. Tip: Man skal aldrig føle sig hævet over at tage en sightseeing-bus i en ny storby, for busturen giver et hurtigt og godt overblik.

Første stop er Tokyo Tower. Det er et godt sted at starte, da det giver en super udsigt over byen. Vi kører videre til Kejserens Palads, så smukt et sted. Vores tur ender ved Asakusa Sensoji-templet. Et rigtig godt sted at slutte turen rundt i Tokyo, da her er masser af historie og rig mulighed for at købe lidt souvenirs med hjem.

Tilbage i rollen som spejdere for CWTs kunder besøger vi om eftermiddagen yderligere to af Marriott/Starwoods hoteller i byen. Det ene, The Prince Gallery, Tokyo Kioicho har vi fornøjelsen af at bo på. Og det er ikke hver dag – eller nat – at man får lov til at blive så forkælet. I de smukkeste omgivelser gør hotellet alt for, at gæsterne får et uforglemmeligt ophold. Alt er toptjekket. Her er de mest fantastiske værelser, en ekstravagant bar og selvfølgelig SPA med pool.

 

Artiklen fortsætter under galleriet

 

Den ekstravagante

Inden vi kan nyde vores nat på The Prince Gallery, skal vi dog tage lidt flere noter, for vi skal se nærmere på endnu et luksushotel i Marriott-kæden, The Ritz-Carlton Tokyo. Og det er ikke mindre storslået. Dette er et hotel af en anden verden, og vi blændes af bling, blomster og billedskøn ekstravagance. Her er så flot.

Det nærmer sig aften, og vi bliver, hvor vi er, for på The Ritz-Carlton ligger nemlig Hinokizaka-Teppanyaki, som er en pragtfuld forestilling i æstetisk madlavning. Kokkene introducerer og tilbereder de fineste måltider for øjnene af begejstrede gæster. En meget intim oplevelse – oplagt som event for en lille gruppe (max antal personer: 14).

 

Artiklen fortsætter under galleriet

 

Over det nordlige Sibirien tilbage til Europa

Også på hjemrejsen går vi i CWTs kunders fodspor. Vi har en aftale i London og vælger derfor at flyve med British Airways til London, inden vores rejse slutter i København. Turen til London tager 11 timer, hvilket giver os tid til at arbejde, se en god film og få sovet, så vi er udhvilet og klar til mødet i London.

British Airways business-class er i funktionelt og lyst design. Det er nemt at skabe sig en lille arbejdsplads, og når det er tid til at slappe af, får vi nemt tryllet sædet om til en behagelig seng. Og det er virkelig ikke så dårligt at arbejde, alt imens vi får serveret et glas vin og lidt snacks. Vi ankommer friske og veludhvilede til London Heathrow T5, klar til vores møde – og med hovederne fyldte af fantastiske minder.

Det er nemt at rejse mellem Japan og Europa, og der er mange grunde til at vælge Tokyo som værtsby for næste internationale firmaevent eller belønningsrejse til de medarbejdere, der skal forkæles.

Artiklen fortsætter under galleriet

 

Bonusinfo, hvis du skal videre fra London

T5 i Heathrow er den helt rigtige terminal at opholde sig i, hvis du har lidt ventetid, inden du skal videre ud i verden. Her er et virkelig godt tilbud af butikker, restauranter og lounges. Rejser du på business class og skal videre til fx København, er et oplagt sted at vente i British Airways’ lounge. Her er højt til loftet, masser af siddeplads og et godt udvalg af drikkevarer og godt til ganen.

 

Lounge-T5-London

 

Den sibiriske jointventure

I 2012 gik British Airways og Japan Airlines sammen om et forretningssamarbejde, der skulle gøre det nemmere at komme til Japan. Finnair kom med i samarbejdet i 2014, og i 2016 kom Iberia med. Forretningssamarbejdet er kommercielt og giver rejsende mulighed for at flyve fra Europa til 34 japanske destinationer – dagligt. Dette er muligt, fordi de rejsende frit kan kombinere rejser med flyselskaberne: Til Finland med Finnair, videre til Japan med Japan Airlines og tilbage til Europa med British Airways – det er bare med at finde den kombination, der passer den enkelte bedst. Rejser man på business-class, er man sikret flat-bed-sæde på alle fire flyselskaber og selvfølgelig adgang til lounge.

 

SJB

Tidligere artikel

DER KOMMER TIL AT MANGLE REJSEKONSULENTER

Næste artikel

Fremtidens hoteller