Hjem»Januar 2017»Polen i farver

Polen i farver

0
Delt
Pinterest Google+

I mange menneskers bevidsthed lever fordommene om Polen som et goldt og trist land fyldt med gråt betonbyggeri fra kommunisttiden stadig. Men det har intet med sandheden at gøre. Polen summer af kultur, historie og mod på fremtiden.

Tag derfor Warsawa og Krakow med i overvejelserne som destination for det næste internationale møde, den årlige belønningsrejse eller den næste store konference.

 

Polen byder hele verden velkommen

Polen har i en lang periode haft -økonomisk vækst. Der er blevet investeret i lufthavne, bedre infrastruktur og ikke mindst meget bedre forhold for internationale virksomheder. Mange virksomheder har derfor valgt at placere globale centre og datterselskaber i landet. Og her har de skandinaviske lande spillet en stor rolle med investorer, som Ikea, Nordea, Statoil og Volvo.

CWT er her også, idet man i 2003 valgte at placere sit første multinationale center i Warszawa. Centret yder service til multinationale kunder med rejsende i forskellige europæiske byer fra et og samme erhvervsrejsecenter.

 


 

Warszawa

Warszawa er en af de hurtigst voksende byer i Europa. Investeringsboomet ses alle steder i byen, men det er også landets centrum for kultur, videnskab, politik og handel, og med sine mere end 60 museer og 38 teatre er der rig mulighed for at få et kulturelt boost.

 

En hovedstad med en turbulent fortid

Hovedstaden har en turbulent historie, og under 2. Verdenskrig blev næsten 90 procent af byen ødelagt. Efter krigen genetablerede man byens stolthed, Den Gamle By, der siden har opnået den store ære at komme på UNESCOs verdensarvsliste. I 1955 opførte man en kontrast til Den Gamle By, bygningen Palace of Culture and Science, der er et bombastisk minde fra den kommunistiske arv – meget lidt kønt, men alligevel ret imponerende. Palace of Culture and Science huser teatre, museer og et kongrescenter. Det er muligt at tage turen op i tårnet og nyde udsigten over byen fra 30. etage.

 

Et miks af fortid og nutid

Den meget forskelligartede arkitektur er nærmest gået hen og blevet Warszawas vartegn. Som gæst i byen vandrer du rundt i et miks af fortid og nutid. Byen har mere gråt betonbyggeri end Krakow, men lad ikke det grå definere oplevelsen. Tag ud i byen, og oplev forskellighederne.

Start med at besøge den klassiske arkade Kubicki, Den Gamle By, tag derefter ud til det kommunistiske levn, Palace of Culture and Science, og slut af ved en af byens mest moderne arkitektoniske perler, Copernicus Science center.

 

25.000 events

Byen er hvert år vært for over 25.000 events og tilbyder et hav af venues – lige fra de klassiske konferencehoteller til romantiske museer. Warszawa er ideel til møder, hvor deltagerne kommer fra mange forskellige lande. Med to lufthavne og mere end 90 flyforbindelser til 46 lande, er det nemt at komme til byen fra hele verden.

Anbefaling fra en kending af byen

Anette Brydensholt fra CWT arbejder ofte på CWTs multicenter i Warszawa og hendes råd til, hvordan en eftermiddag og aften kan bruges i Warszawa, lyder sådan her:

”Jeg er meget interesseret i byens jødiske historie, så jeg ville bruge min eftermiddag på at se området Wola. I Wola lå den jødiske ghetto, bryggerier og fabrikshaller. Om aftenen ville jeg spise i restaurant Czerwony Wieprz. Her får du rigtig god mad og en fantastisk stemning. Det er en gammel kommunistisk restaurant med et meget humoristisk menukort. Du kan fx bestille Lenin’s lamb ”Poronin 1913”. Det er også en god restaurant, hvis man er en mindre gruppe, der skal spise ude sammen efter et møde. ”

 


 

Værd at opleve i Warszawa

 

Smag på Polen

Besøg Dom Wodki, og nyd polske kulinariske oplevelser med et moderne touch og selvfølgelig i selskab af polsk vodka. Vil du blot nyde vodkaen, er det muligt at organisere vodkasmagning arrangeret af Andrzej Szumowski, præsident for den polske vodkaforening.

 

Nyt i 2017 – Vodkamuseum

Til næste år åbner det polske vodkamuseum i en historisk bygning, hvor man før i tiden fremstillede den berømte vodka.

 

Warsaw Rising Museum

Et af byens bedste museer. Her får du byens historie fra besættelsen til opstanden mod tyskerne i 1944. En mørk historie med nazisternes ødelæggelse af byen og efterspillet.

 

Palace of Culture and Science

Denne bygning er den højeste i Polen, og den har over 3.000 rum. Palace of Culture and Science var en gave til det polske folk fra selveste Joseph Stalin. Der findes næsten alt i denne bygning – her kan du gå i svømmehal, på biblioteket, i biografen eller teatret. Det er også her, du finder byens største konferencecenter. Det er en fin oplevelse at besøge bygningens terrasse på 30. etage.

 

Fryderyk Chopin Museum

En sand hyldest til den store musiker. Museets udstillingen er verdens største og mest varierede samling om personen Chopin og hans værker. Her finder du alt fra print af værker, breve, noter, personlige ejendele som fx Chopins klaver. På museet møder den virkelige verden den virtuelle ved brug af multi-media og touch screens – en magisk verden, hvor der selvfølgelig også er tid til at høre musik.

POLIN – Museum of the History of Polish Jews

Gå i det polske jødiske folks fodspor, besøg POLIN, Museum of the History of Polish Jews. Museet åbnede I 2013 og fungerer som et kulturelt og uddannelsescenter med at stort kulturelt program: udstillinger, workshops, koncerter og meget mere. Museets faste udstilling præsenterer 1000 års historie om de polske jøder.

Læs mere www.polin.pl

 


 

Warszawa Marriott Hotel

Efter en lang arbejdsdag eller sightseeing er Warszawa Marriott Hotel et rart sted at slappe af eller et ideelt sted at bo i hjertet af byen. Her er 523 værelser og suiter. Hotellet har 21 mødelokaler. På 40.etage ligger Panorama Sky Bar med en fantastisk udsigt ud over byen. Tag en pause i baren eller inviter din mødedeltagere på en aftendrink med den smukkeste udsigt.

 

Warszawa lufthavn

Det er nemt at komme til byen fra hele verden. Warszawas to lufthavne har mere end 90 flyforbindelser til 46 lande.

 


 

Krakow

Krakow er en af landets ældste byer med utroligt mange smukke historiske seværdigheder. Byen har en trang til at vise kulturel rigdom, hvilket gør det oplagt at kombinere lange mødedage med farverige, smukke, historiske og kulturelle tilbud. Modsat Warszawa slap byen fra at blive fuldstændigt -bombarderet under 2. Verdenskrig. Derfor er her mange levn fra fortiden, og det gør byen virkelig hyggelig. De mange ældre bygninger giver et strejf af fortidens vingesus.

 

Krakow er i rivende udvikling

I Krakow står tiden dog ikke stille. I den seneste tid har byens politikere arbejdet hårdt for at tænke fremtiden ind i bylivet og lokke internationale konferencer, møder og events til. Med etableringen af tre store møde- og kongrescentre, Tauron Krakow Arena, the ICE Krakow Convention Centre og Krakow Expo i 2014 er byen nu en dominerende regional spiller i kampen om at blive vært for store kongresser, trade fairs, møder og træningsseminarer.

 


 

 

Værd at opleve i Krakow

Kunstmuseet MOCAK

Et møde med polsk og international moderne kunst. Dette museum -åbnede i 2011 og ligger i de historiske og -verdenskendte Schindlers fabrikshaller.

 

Józef Mehoffers hus

Slap af i en fortidslomme i kunstneren Józef Mehoffers hjem, der nu er museum. Józef Mehoffer anses som værende en af Polens mest talentfulde kunstnere. Han var berømt for sine kunstværker i kulørt glas. I hans hus finder du hans smukke art deco-møbler, japanske skatte og impressionistisk kunst – alt sammen forenet i et hus, der med sin autentiske sjæl sender den besøgende tilbage til en svunden tid
– en sand bourgeois-tidskapsel.

 

Markedspladsen Rynek Glówny

Den gamle markedsplads fra 1200-tallet er byens stolthed, og den skønne plads og bygningerne omkring er ganske rigtigt imponerende. Nyd pladsens mange tilbud af cafeer, seværdigheder og muligheder for at shoppe lidt med hjem i butikkerne.

Ved juletid er pladsens julemarked selvfølgelig den helt store begivenhed. Det er en tradition, der går helt tilbage til tiden før 2. Verdenskrig. Her kan du købe håndlavede julenips, smykker, lokale delikatesser og meget mere.

 

Middag i saltminerne?

Ikke langt fra Krakow ligger de -fantastiske, 800 år gamle saltminer. Gå ned af de 360 trappetrin, ind i saltminen, og lad dig imponere af den eventyrlige underjordiske by med gigantiske grotter og underjordiske søer. Skal du prøve noget helt andet, kan du vælge at afholde middag, møder og konferencer hernede i de mørke grotter.

 

Krakow Lufthavn

2015 var et rekordår for lufthavnen med mere end 4 millioner passagerer, der rejste via Krakow. I år forventer Krakow lufthavn, at 4,5 millioner passagerer vil tage turen forbi lufthavnen. Det er muligt at benytte toget til og fra lufthavnen. Det tager blot 18 minutter at komme fra lufthavnsstationen Krakow Balice til togstationen Krakow Główny, midt i den gamle bydel.

 

 


 

Skal Warszawa eller Krakow danne rammen om dit arrangement?

Lad CWT Meetings & Events skabe en uforglemmelig tur – kontakt os på 3363 7676, eller send en mail til cwtevents.dk@cwt-me.com

Tidligere artikel

Ekstrem ­makeover på SAS ­langdistancefly

Næste artikel

Rocky Mountaineer – Canada på første klasse