Hjem»Juni 2016»Icelandair og landet i midten

Icelandair og landet i midten

0
Delt
Pinterest Google+

Af Karen Østerbye

 


 

Icelandair er Islands førende fly-selskab. Med rødder tilbage til 1937 har selskabet et solidt antal år i bagagen og en grundig erfaring at trække på.

 


 

Det hele begyndte i Akureyri, Nord-islands ’hovedstad’, med grundlæggelsen af Flugfélag Akureyrar.

I 1940 flyttede selskabet til Reykjavík og skiftede samtidig navn til Flugfélag íslands, der senere blev til det Icelandair, som vi kender i dag. Hovedkontoret ligger stadig i den islandske hovedstad med Reykjavik lufthavn og Nordatlanten som nærmeste nabo.

Der har været meget luft under -vingerne siden da, og i dag kan -Icelandair tilbyde kunderne 43 destinationer, heraf 16 i Nordamerika (11 i USA og 5 i Canada) og selvfølgelig Island som omdrejningspunkt i midten af det hele.

Icelandair er et full-service flyselskab med tre kabineklasser: Saga Class (svarende til Business Class), Economy Comfort og Economy Class. Med -Icelandair til Nordamerika kan man medbringe to stk. indtjekket bagage ganske gratis og et eller to stk. kabinebagage op til 10 kg alt efter kabineklasse. På Economy Class: 2 x 23 kg indtjekket + 10 kg kabinebagage. På Economy Comfort: 2 x 23 kg indtjekket + 2 x 10 kg kabinebagage. På Saga Class: 2 x 32 kg indtjekket + 2 x 10 kg kabinebagage.

På alle tre klasser kan man derudover medbringe en mindre håndtaske eller computertaske.

 

Icelandairs flyflåde består af Boeing 757-200

Icelandair har et bredt udvalg af mad og drikke, der er inkluderet på Saga Class og Economy Comfort. På Economy Class er alkoholfri drikke gratis, mens alkohol og mad kan købes. Man sidder godt både foran og bagved, for der er lædersæder i hele kabinen, rigtigt god benplads og individuelt underholdningssystem til alle passagerer og gratis sædevalg.

Wi-Fi er tilgængeligt på stort set alle fly. Forbindelsen er via satellit og svarer til 3G. Du kan være tilsluttet under hele flyvningen fra det øjeblik, du sætter dig til rette i sædet, til du er fremme.

Icelandairs Wi-Fi er dimensioneret til både arbejde og fornøjelse: E-mails, net-surfing samt sociale medier.

Wi-Fi adgang købes om bord. Saga Class-passagerer og Saga Gold-medlemmer får gratis Internetadgang til to enheder.

 

Det er meget let at tilslutte sig:

  • Sæt din enhed på fly mode og aktiver Wi-Fi
  • Vælg ”Icelandair Internet Access”
  • Åbn din foretrukne browser og vælg ”Get Wi-Fi” for at få adgang til Wi-Fi portal, og foretag dit køb.

 

Icelandairs nyeste nordamerikanske destinationer er Chicago i USA (marts 2016) og Montréal i Canada (maj 2016). Ruten til Chicago opereres hele året og Montréal er sæsonrute i sommerhalvåret. Den travle forretningsrejsende på vej til Nordamerika får en hurtig pause i forbindelse med flyskifte i Keflaviks meget overskuelige lufthavn. Rejser man på Economy Comfort og Saga Class kan man nå forbi Icelandairs indbydende og lækre Saga Lounge.

Icelandair dækker stort set hele USA, fra Anchorage i nord til Orlando i syd, og Canada med Halifax, Nova Scotia, i øst til Vancouver, British Columbia, i vest. Se øvrige destinationer på -icelandair.dk.

Icelandair tilbyder den mest direkte vej til USA ift. andre såkaldte one-stop-ruter, da man ved flyskifte i Island allerede er godt på vej over Atlanten.

Icelandair tilbyder stop-over i Island på rejsen til og fra Nordamerika uden -ekstra billetomkostninger. Med andre ord en enestående og helt oplagt mulighed for også at opleve Island fra en til syv dage på vej videre over Atlanten. Der er masser at tage sig til, valget er dit og der er frit valg på alle hylder.

Island er naturligvis meget mere end en pause på vejen over Atlanten: Er der en konference, teambuilding eller lignende forude, bør Island absolut tages med i overvejelserne. Bortset fra en enestående god beliggenhed midt i det hele kan Island i den grad levere varen: Lækre og indbydende hoteller med alle de konferencefaciliteter man kan ønske sig, mad på gourmetniveau og en natur, hvor det vist kun er mangel på fantasi, der sætter grænser for udfoldelserne
og oplevelserne.

Icelandair_logo

 


 

Hør mere om Island som mødedestination 

– kontakt vores møde og event-afdeling CWT Meetings & Events  på 3363 7676, eller send en mail til
cwtevents.dk@cwt-me.com

Tidligere artikel

Sikkerhed giver tryghed

Næste artikel

Innovation Version 2.0 Corp-i – et nyt kraftcenter i CWT