Hjem»Juni 2016»En velbevaret hemmelighed i en kælder i Abu Dhabi

En velbevaret hemmelighed i en kælder i Abu Dhabi

0
Delt
Pinterest Google+

På gadeplan i Hotel Crown Plaza i Abu Dhabi finder du Cho Gao Restaurant and Lounge, som serverer fantastisk, asiatisk fusionsmad – lidt af et ’Abu Dhabi after work’-sted. Det ser både lækkert og godt ud, men det bliver først rigtigt interessant, når du tager trappen ned i den lille, tilrøgede bar med de gamle lædermøbler. Lige siden hotellet åbnede, har den været et tilholdssted for den mandlige del af Abu Dhabis lokalbefolkning. Som bekendt er det ikke tilladt at frekventere steder, der serverer alkohol iført den traditionelle beklædning. Men her i kælderens tilgivende afskårethed kan man komme og gå, som man vil, uden at blive mindet om denne lille detalje.

Men for at være helt ærlig gør den mystiske, tilrøgede bar det ikke alene, selvom den bidrager godt til hotellets nærmest mytiske ry. Og fra underjordisk bar til overjordisk service: Hele Crown Plaza emmer så meget af imødekommende varme og servicemindedhed, at det er svært ikke at uddele krammere til højre og venstre inden hjemrejse. At bo på dette hotel føles som at være på besøg hos en stor familie – vel at mærke med familiemedlemmer fra 46 forskellige lande. Hvis du alene går efter luksus og seneste skrig, bør du dog nok indlogere dig på hoteller som fx Jumeirah, men hvis du har smag for den arabiske kultur, er Crown Plaza en fantastisk oase.

 

Mødet i Abu Dhabi

Abu Dhabi er en fin destination for -møder. Det er let at komme hertil, enten via Dubai eller over Amsterdam, og Crown Plaza kan tilfredsstille både den forretningsrejsende og større grupper. Hotellet tilbyder alt fra 6-personers grupperum til banket-balsale med plads til 150 mennesker og håndterer såvel udadvendte, repræsentative som lukkede, private arrangementer. Og på forunderlig vis synes alle Abu Dhabi’er at have en eller anden relation til Crown Plaza – en kusine er blevet gift her, en moster har holdt sin 60-års fødselsdag her, eller et af børnene har deltaget ved en fødselsdagsfest på hotellet. Crown Plaza er en integreret del af livet i Abu Dhabi.

 

Et internationalt mix

En ganske stor del af Abu Dhabis indbyggere består af gæstearbejdere fra alle verdenshjørner. Og de finder også til Crown Plaza – fx til Cho Gao Restaurant and Lounge.

 

17. etage

På hotellets 17. etage kan klubmedlemmer og gæster fra business-værelserne nyde godt af deres egen, private lounge. Den åbner kl. 12 og serverer kaffe, te, søde sager og diverse drikkevarer for derefter kl. 18 at transformere sig til en bar med alkohol og mere mættende snacks. Men selvom der er adgang til ubegrænsede mængder af vin, skal du ikke blive nervøs, når du senere kigger ud og ser en helt skæv bygning. For gennem de store panoramavinduer har du nemlig byens bedste udsigt til den 160m, 35 etager høje Capital Gate-bygning, der med en rekordstor hældning på 18 grader er fire gange så skæv som det skæve tårn i Pisa og rummer både kontorer og et luksushotel.

Tidligere artikel

Mødedeltageren fra fremtiden er landet - er du klar?

Næste artikel

Abu Dhabi byder velkommen