Hjem»April 2016»Island – verdensklasse mødedestination

Island – verdensklasse mødedestination

1
Delt
Pinterest Google+

 

Med sit vartegn, koncert- og konferencehuset Harpa, suser Island op ad ranglisten over destinationer, der kan være vært for alle former for arrangementer, hvor mennesker skal samles. Begejstr dine deltagere i Reykjavik, verdens nordligste hovedstad.

 


 

Lad Reykjaviks kronjuvel byde dine gæster velkommen

28.000 smukke m2 kan blive rammen om dit næste arrangement 

I 2011 fik Reykjavik sit længe ventede koncert- og konferencehus, Harpa. Huset kan allerede nu bryste sig af at være et af Islands smukkeste landemærker – et ambitiøst projekt, der leder tankerne hen på nye, bedre tider for landet.

Harpa er blevet kåret som ’Best performance Space’ af det amerikanske rejsemagasin Travel+Leisure. Bygningen ligger ved Reykjaviks havnefront, hvor planen er at skabe et levende, internationalt miljø, hvor koncert- og konferencehuset som hovedattraktion går op i en højere enhed med de omkringliggende hoteller, cafeer og restauranter. Der er stadig en del byggeri i gang rundt om huset, men Harpa rejser sig majestætisk og trodser både støj og støv fra de summende maskiner.

Går du rundt i den lille, hyggelige hovedstad, som Reykjavik jo er, står Harpa som en kæmpe kontrast til Reykjaviks uskyldige idyl. Den visuelle wow-effekt er der med det samme, og den imponerende bygning drager dig til sig med sin specielle arkitektur og smukke facade. Det er et ’must’ at se huset indefra, og når du først er kommet ind i bygningen, tager den igen pusten fra dig med smukke farver, moderne konstruktioner, spejlreflekser og et smukt farvespil skabt af bygningens imponerende glasfacade.

 

Et symbol på lysere tider

Det er ikke tilfældigt, at det islandske folk gav koncert- og konferencehuset navnet Harpa. Det er et navn med flere betydninger, en af dem er navnet på den første forårsmåned i det gamle nordiske kalendersystem. Måneden, hvor det islandske folk glædede sig over, at de havde overlevet den kolde vinter og nu gik lysere tider i møde. Den gamle nordiske betydning har stadig stor værdi for det islandske folk. Harpa skulle komme med nye, bedre tider efter, at ’finansvikingerne’, som de kaldes, havde skabt den verdenskendte økonomiske krise i landet. Under krisen gik byggeriet af huset helt i stå, og drømmen om et koncerthus var ved at briste. Men det lykkedes heldigvis at få den islandske stat til at betale for færdiggørelsen af byggeriet, som nu står som symbol på en ny start og et stort håb om at tiltrække mennesker fra hele verden, der skal mødes af den ene eller anden grund.

 

Førsteklasse mødefaciliteter

Det 28.000 m2 smukke, store koncert- og konferencehus giver mulighed for at skabe den rette stemning, hvad enten du skal holde et formelt møde eller stå for en produktpræsentation. Al aktivitet i huset foregår i en leg med farver, lys og lyd. Med fire smukke sale, de nyeste former for teknisk udstyr og et receptionsområde med højt til loftet og masser af plads, kan Harpa i alt huse op til 1.600 deltagere. Her er selvfølge-lig også mindre mødelokaler til små forretningsmøder.

 

Artiklen fortsætter under galleriet

 

I hjertet af vulkanen

I hjertet af bygningen ligger koncertsalen med sine smukke trævægge i en dyb rød farve, der skaber en helt unik stemning. Salens smukke røde glans leder straks tankerne hen på en islandsk vulkans rødglødende lava. Har du tid til en koncert-oplevelse i Harpa, er det en fantastisk måde at begynde eller afslutte mødedagene i Reykjavik på.

 

Møde i Harpa, pause på havet

Det er nemt at kombinere et arrangement i huset med en pause i naturen. Overrask for eksempel deltagerne med en pause på havet blandt de imponerende hvaler. Et skib lægger til ved Harpa og tager alle med på hvalsafari. En oplevelse, der nok skal stimulere tanker og ideer, når alle er tilbage i mødelokalet.

 

Farver, lys og lyd i skøn forening

Vælger du at holde arrangementet et andet sted end i Harpa – må du love dig selv at tage et smut forbi bygningen og måske deltage i en rundvisning i det storslåede hus, hvor du får en meget interessant fortælling om dets tilblivelse. Nyd udsigten fra bygningen, og se det mørke hav smelte sammen med de smukkeste bjergtinder. Ved aftenstund bliver bygningen et sandt kunstværk med et fascinerende lys- og lydshow.

 

Tid til oplevelser i den islandske natur

Vil I ud af Reykjavik og opleve den islandske natur, står det islandske firma Mountaineers of Iceland for ture rundt på øen. Har I blot et par timer til rådighed, kan det sagtens lade sig gøre at få en fornemmelse af den storslåede islandske natur på en tur ud i landskabet i imponerende firhjulstrækkere. Vil du give dine mødedeltagere en dag med udendørs oplevelser, kan firmaet skabe de mest fabelagtige oplevelser og måske inkludere et stop med en adrenalinfyldt tur på snescootere hen over den smukke gletsjer Langjökull. Lad indtrykkene kulminere under en spektakulær festmiddag i det fri, akkompagneret af live-musik.

 

Fakta om Harpa

Harpa er designet af det danske arkitektfirma Henning Larsen Architects i samarbejde med det islandske arki-tektfirma Batteriiò Arkitekter. Den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson har skabt et imponerende kunstværk i selve bygningen med den eminente glasfacade mod syd. Facaden giver huset sjæl og farver, der changerer fra gul til lilla og blå, alt efter det islandske vejr.

Fakta om Island

Island er to og en halv gang større end Danmark, men har blot omkring 300.000 indbyggere. Landet rummer et sublimt skattekammer af naturoplevelser, dejlige hoteller, topmoderne mødefaciliteter og skøn mad. Og der er oplevelser for alle pengene hele året rundt – alle årstider byder på en natur, der fascinerer. Og så ligger Island blot tre timer fra Danmark, som et centralt knudepunkt mellem Nordamerika og Europa.

 

Kontakt CWT Meetings & Events på 3363 7676 ellecwtevents.dk@cwt-me.com, hvis du vil have din gruppe med en tur til Island.

Find ud af mere om CWT Meetings & Events


 

Hotel Reykjavik Natura

Hotel Natura er et godt forslag til hotelvalg, hvad enten du skal arrangere et møde eller invitere på en belønningsrejse. Hotellet byder på en varm og hyggelig stemning med gourmet-restaurant og intimt SPA ’Soley Natura Spa’ med saltvandspool. Det er muligt at bruge SPA-faciliteterne uden for åbningstid, hvis I vil afholde et privat arrangement i SPA’en. Hotel Reykjavik Natura har også rigtigt fine mødefaciliteter.

Hotellet ligger 2 km fra centrum – du kan sagtens spadsere til centrum, men har du ikke tid til en rask gå-tur, kan du både tage den lokale bus eller bruge hotellets shuttle.

 

Tidligere artikel

Sæt sikkerhed og tryghed på dagsordenen

Næste artikel

Mødet med KLMs nyeste familiemedlem