Hjem»Connect 03 2015»Portugals to smukkeste byer – rammen for dit næste arrangement

Portugals to smukkeste byer – rammen for dit næste arrangement

0
Delt
Pinterest Google+
Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-content/themes/espresso/inc/shortcodes.php on line 188 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-content/themes/espresso/inc/shortcodes.php on line 188 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-content/themes/espresso/inc/shortcodes.php on line 161 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/5/3/connecttravelmagazine.dk/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4383

 


 

Besøg to byer fyldt med farverig kultur, gode mødefaciliteter og et dejligt klima. Tag med CWT Meetings & Events til Portugals hovedstad Lissabon og den kongelige by Sintra.


 

 

Lissabon – de opdagelsesrejsendes by ved havet

Portugals hovedstad Lissabon er velsignet med fantastisk vejr, spændende kultur og ikke mindst masser af ideelle steder til at afholde møder og events. Somrene er varme, vintrene lune, og byen kan prale af at have over 2.800 solskinstimer om året. Lissabon ligger ved floden Tajo og har blot cirka 500.000 indbyggere. Det er Portugals centrum for statslige, kulturelle og økonomiske anliggender og Europas næstældste hovedstad efter Athen. Med en malerisk fortid og levn fra tider med kongelige og opdagelsesrejsende er der rig mulighed for at give alle en stor oplevelse med hjem i bagagen. På trods af byens rolle som hovedstad for Portugal, så er den så lille, at den sagtens kan opleves på gåben – og hvis de små bakkede gader bliver for meget, kan man springe på en sporvogn eller byens kabelbane.

 

Fem ting du skal se i Lissabon

Lissabon har masser af kultur – så benyt tiden uden for mødelokalet til at gå på opdagelse i byen og dens omegn. Et lille udpluk af seværdigheder, der skal opleves:

1. Mærk fortidens vingesus på Jeronimosklostret
Blot fem kilometer fra byen i Belém ligger et ’must see’, nemlig det smukt udsmykkede Jeronimoskloster, der er på UNESCOs Verdensarvsliste. Klosteret er et symbol på en periode, hvor Lissabon var den kosmopolitiske hovedstad for et magtfuldt kongerige, der styrede handlen mellem Europa og alle andre kontinenter. Her ligger den store opdagelsesrejsende Vasco da Gama begravet.

2. Oplev byen fra en sporvogn
Sporvognen er en meget benyttet måde at komme rundt i byen for Lissabons indbyggere – men også en fantastisk måde at tage på en lille, historisk rejse igennem byens kvarterer.

3. Smag på Pastel de Belém og besøg Portvinsinstituttet
Pastel de Belém, en lille cremetærte med kanel, er en af stolthederne i det portugisiske køkken – og opskriften på Pastel de Belém er en skarpt bevogtet hemmelighed. Men kagen kan smages – og købes hos Pastéis de Belém, der helt klart er et besøg værd. Ud over at servere de fantastisk lækre, søde sager er det en meget smuk forretning, der leder tankerne tilbage til stedets begyndelse i 1837. Nyd den lille kage med en kop kaffe her, som indbyggerne gør det i Lissabon.

En anden ting at smage på, når man nu er i Portugal, er naturligvis portvin. Tag en udflugt til byens Portvinsinstitut. Hop på sporvognen op ad den stejle gade, eller tag elevatoren Elevador da Glória op til Bairro Alto og Portvinsinstituttet. Det er et elegant og utraditionelt sted, hvor du kan studere portvinens historie, alt imens du nipper til et glas portvin. Portvinsproducenter fra hele Portugal har slået sig sammen og præsenterer den fine drik i disse fornemme rammer. I portvinsinstituttet kan du prøvesmage mere end 200 forskellige portvine.

4. Få en kulturel oplevelse på to meget specielle museer
Besøg karet- og flisemuseet, to museer, du ikke finder andre steder i verden. Karetmuseet fortæller historien om hestevognen. Her kan du se en samling af alt fra guldkareter til almindelige hestevogne.

Flisemuseet Azulejos fortæller den keramiske flises historie fra 1600-tallet til nu. Portugisiske blå/hvide fliser, som kaldes ‘ajulejos’, er noget af det mest typisk portugisiske. Her er der overdådigt, smukt dekorerede og forgyldte keramiske fliser fra 1800-tallet. Et smukt, lille indblik i Portugals historie.

5. Oplev et af Europas største akvarier
Det store akvarium ligger i den østlige del af byen – i det område, der før var et industriområde. Da verdensudstillingen EXPO 98 blev afholdt i byen, gennemgik det forladte område en genopstandelse, nu ikke som industricentrum men som et attraktivt beboelses- og kulturelt område med boliger, forretningsliv, rekreative områder og det store akvarium.

 

Vi anbefaler disse hoteller til dit arrangement i Lissabon

Ved et stort event må Lisbon Congress Center være det helt rette sted med sine otte auditorier, fem udstillingslokaler og 27 mødelokaler. Her er plads til 8.000 deltagere. På hotel-siden byder byen også på fine hoteller med gode møde-faciliteter – til de større arrangementer anbefaler vi Corinthia Lisbon eller Sheraton.

Har du en mindre gruppe, som du vil give en oplevelse lidt ud over det sædvanlige – så invitér dem med til hotellet Pestana Palace, der summer af skønhed og kongelig elegance. Her er fire mindre mødelokaler, skønne saloner og en betagende smuk restaurant.

Lige meget hvilket sted, du vælger til dit arrangement, vil CWT Meetings & Events selvfølgelig kunne hjælpe dig med at sammenligne de forskellige tilbud og forhandle den endelige pris på plads.

Den kongelige by Sintra

Skal dine deltagere have en uforglemmelig og kongelig oplevelse lidt uden for Lissabon, så tag dem med til byen Sintra, der ligger blot 30 minutter fra hovedstaden.

Sintra er en meget smuk og gammel by, der i Middelalderen var det foretrukne rekreationssted for de portugisiske konger. De elskede byen for den smukke beliggenhed og det luftige klima. Sintra er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Det er i denne by, at du finder nogle af landets smukkeste slotte og paladser.

Sintras lille hotelperle Tivoli Palácio de Seteais 

Et af de smukke slotte i Sintra er i dag hotellet Tivoli Palácio de Seteais, billedskønt beliggende i det bakkede andskab, osende af fortidens rigdom. Med sin strålende fortid som slot fremstår det som meget mere end blot et fem-stjernet hotel. Her kan du give dine deltagere mulighed for at bo kongeligt og afholde møde, middag eller konference i storslåede, romantiske rammer. Alle bliver taget med tilbage til det 17. århundrede, og hotellet emmer af elegance og fantastisk arkitektur. Skal der bruges lidt tid uden for hotellet, er der masser af smukke oplevelser i og omkring byen. Nyd naturen og de smukke historiske bygninger på gåben, på cykel eller til hest. Er det ikke kulturen, der trækker, er her også mulighed for at tage et par runder golf eller bare dase på en af byens caféer.

 

Skal Portugal danne ramme for dit arrangement?

Lad CWT Meetings & Events skabe en uforglemmelig tur – kontakt os på 3363 7676, eller send en mail til cwtevents.dk@cwt-me.com

International lufthavn

Lisbon Portela Airport (LIS) er byens internationale lufthavn, også kendt under navnet Aeroporto da Portela de Sacavem. Der er ruter til og fra hele Europa og resten af verden. Lufthavnen ligger cirka seks kilometer fra centrum.

 

Tidligere artikel

Vi har alle et ansvar

Næste artikel

Travel managerens krystalkugle for 2016