Hjem»Connect 03 2015»5 fantastiske Florida-oplevelser

5 fantastiske Florida-oplevelser

0
Delt
Pinterest Google+

 

Florida er med rette berømt for sine smukke tropestrande og sit vidunderlige klima. Men den amerikanske solskinsstat har meget mere at byde på end blødt pulversand, slanke palmer og shopping i verdensklasse. Her er fem bud på store oplevelser, der viser helt andre sider af Florida.


 

Mød en vild søko

Crystal River på Floridas vestkyst er det eneste sted i verden, hvor du kan svømme med vilde søkøer. Tag på en frisk morgentur, og kom helt tæt på de enorme godmodige havpattedyr, som holder til i flodens varme, klare vand. Søkøerne er ualmindelig nysgerrige, og de kommer ofte helt hen til dig for at se dig an.

 

Svøm med delfiner

Kunne du tænke dig at blive skubbet gennem vandmasserne af to legesyge delfiner? Eller hvad med et ægte delfinkys? Det kan du få hos Dolphins Plus, der tilbyder delfinsvømning uden at gå på kompromis med delfinernes trivsel. Her kommer du helt tæt på de intelligente dyr, hvilket har sikret Dolphins Plus topkarakter på TripAdvisor.

 

Fantastiske museer

Florida byder på et væld af museer om alt fra rumfart til afrikansk kunst. Kunst-elskere bør ikke gå glip af Museum of Fine Arts samt Salvador Dali-museet i St. Petersburg, mens historieinteresserede kan komme tæt på historiske personligheder såsom Ernest Hemingway i Key West og Thomas Edison i Fort Myers. Glem heller ikke det dramatiske Fort Jefferson på en lille ø ud for Floridas sydspids.

 

Find badetøjet frem

Forlystelsesparkerne Seaworld, Disney og Universal Studios er naturligvis et must i Orlando. Men Florida har også mange mindre kendte parker. Eksempelvis vandlandet Aquatica, der byder på vandrutsjebaner gennem et bassin med delfiner, bølgebassin med sandstrand og masser af andre sjove oplevelser for vandhunde i alle aldre. Masser af naturoplevelser

Florida er særdeles rig på store natur-oplevelser. Snorkel blandt farvestrålende koraler ved Key Largo, sejl i airboat gennem vådområdet Everglades, eller udforsk de varme kilder ved Crystal River i robåd. Dyrelivet er rigt langs vandvejene, og med held oplever du ørne, vaskebjørne, oddere og måske endda en søko fra båden.

 

5 grunde til at rejse til Florida 

1. Klimaet. Vejret er vidunderligt med over 300 solskinsdage om året og behagelige temperaturer.

2. Strandene. Især vestkysten lokker med kilometervis af strand med det fineste, hvide sand.

3. Vejene. Afstandene er korte og vejene gode, så det er nemt at komme omkring.

4. Prisniveauet. Det er især billigt at gå på restaurant, og udbuddet er enormt.

5. Indbyggerne. I Florida bliver man mødt af sjældent nysgerrige og imødekommende lokale.

Læs meget mere om Floridas mange muligheder på www.myplanet.dk

Tidligere artikel

Phnom Penh – Cambodias genfødte hovedstad

Næste artikel

Møder, der går over i historien