Hjem»Connect 02 2015»Sig velkommen til Belfast – en by, der overrasker

Sig velkommen til Belfast – en by, der overrasker

Med KLM til Belfast

0
Delt
Pinterest Google+

 


 Hovedstaden i Nordirland har lagt sin mørke fortid bag sig og er nu en super trendy og hyggelig by med masser af muligheder for at få et par fornøjelige dage i Nordirland.

Som indbyggerne siger: Belfast er en lille by med et stort hjerte. Og måske derfor har KLM valgt at satse på byen med en ny rute mellem Amsterdam og Belfast City.


 

Det er absolut ikke hver dag, man får chancen for at deltage på en jomfrurejse, så da KLM inviterer mig med til åbningen af flyselskabets nye rute mellem Amsterdam og Belfast, siger jeg straks ja til tilbuddet og glæder mig til at finde ud af, hvordan man mon fejrer en sådan begivenhed.

På dagen for take-off ankommer jeg fra København til Amsterdam. Jeg nyder lidt ventetid i KLM’s fine lounge og finder nemt gaten, hvorfra jeg skal flyve videre til Belfast.

Allerede i gaten går det ikke ubemærket hen, at ruten til Belfast åbnes i dag. Begivenheden omtales af en venlig stemme fra højtaleren. Stemmen fortæller om ruten og forklarer, at KLM i dagens anledning byder på kage til alle rejsende til Belfast før afgang. Der er en rigtig god stemning fra start, og den nye rute er ikke blot en detalje i den store planlægning af sommerruter hos KLM – glæden i ansigterne på KLM’s personale er oprigtig og smittende. Vi bliver alle ramt af det gode humør og står og smiler lidt genert til hinanden. Da vi har sat os i sæderne, kommer en glad pilot ud i kabinen og holder en lille, men højtidelig tale for os. Meget fint. Han skjuler på ingen måde, at han glæder sig til denne første tur til Belfast og understreger, at han har i sinde at gøre turen til en god oplevelse for alle. Kameraerne er fremme, og piloten er stjerne for en stund. Alle er glade, der bliver budt på lidt at drikke og spise. Som et minde får vi alle en lille æske chokolade med påskriften ’Jomfrurejsen til Belfast’. Flyet letter, og alle virker til at være spændte på, hvad turen til Belfast bringer.

Blot 1 time og 40 minutter efter afgang fra Amsterdam starter vi landing i Belfast. Og hvilken kongelig ankomst det giver at flyve over vandet og den smukke, smukke natur.

Jeg har hørt, at man ofte fejrer en åbning af en rute ved at lade lufthavnens brandvæsen sprøjte vand på flyet ved ankomst. Det sker faktisk i Belfast, hvor vi bliver mødt af et stort opbud af brandmænd og andre nysgerrige medarbejdere fra lufthavnen. Der bliver taget billeder, og jeg føler mig som lidt af en kendis. Da jeg træder ud af flyet, venter BBC – dog ikke på mig, men det kan ikke blive meget større. Og solen skinner!

Lufthavnen, George Best City Airport, ligger i selve Belfast, så på en god dag er man i byens centrum på 15 minutter. Den er lille, men virkelig velfungerende – her mangler intet. Og oplevelsen af at lande i byen er fantastisk, og fornøjelsen af ikke at skulle bruge lang tid på transport er stor. Man kan med det samme gå i gang med at nyde opholdet i Belfast, holde sit møde eller rejse videre til andre steder i Nordirland.

 

  • KLM – Verdens mest punktlige flyselskab i 2014
  • KLM åbnede tre nye ruter i Europa den 18. maj 2015; Europa-Krakow, Montpellier og så Belfast. Belfast er den første by i Nordirland, med en direkte rute med KLM fra Amsterdam, og det er den 14. destination i Storbritannien. KLM’s rute er fra George Best Belfast City lufthavn. Der flyves med KLM Cityhopper, 70 sæder (15 på business class og 55 på økonomi).
  • Daglig rute mellem Amsterdam og Belfast: Afgang fra Amsterdam kl. 10.00 – ankomst i Belfast kl. 10.40. Afgang fra Belfast kl. 11.15 – ankomst i Amsterdam kl. 13. 50
  • SkyPriority – kom hurtigt gennem lufthavnen med: Priority Check-in og baggage drop off, Priority service ved transfer desk, hurtigere sikkerhedstjek, priority boarding og bagage håndtering. Du finder SkyPriority i cirka 1.000 lufthavne i Skyteam-netværket
  • BLUEBIZ er Air France og KLM’s loyalitetsprogram*. Du kan optjene points (Blue Credits) på hver flyvning med AF, KL, DL og partnere. Antal Blue Credits afhænger af flyvelængde og bookingklasse. Det er naturligvis muligt at optjene points på alle flyvninger til Storbritannien, hvis din virksomhed har en Bluebiz-aftale. Disse points kan bruges til flybilletter hos både Air France og KLM. Læs mere her: www.bluebiz.com
  • Ved rejser til Storbritannien skal du opgive API-information. Der er flere måder at gøre det på. Du kan gøre det enten via My Trip, ved online check-in eller ved self-service check-in kioskerne i lufthavnen. Er det kun muligt at foretage check-in ved skranken i lufthavnen, vil personalet hjælpe med at indhente informationen fra dit pas.
  • Rejser du på business class, er det oplagt at benytte ventetiden i Amsterdam i KLM’s flotte, store lounge, hvor der er mulighed for at få lidt til ganen og samtidig nyde de mange områder. Her kan du arbejde i fred – med hurtigt trådløst netværk – eller blot glæde dig til mødet med Belfast
  • Hvor skal du bo? Både Hilton, Rezidor og Accor har fine hoteller i byen.
  • Det sker, at det regner i Belfast – så husk paraplyen!

* for små og mellemstore virksomheder

 


 

Oplevelser i Belfast

Nyd det kulinariske Belfast

Byen byder på mange forskellige kulinariske oplevelser til en god pris. Her er et bredt udvalg af restauranter, der tilbyder alt, fra traditionelle retter på en lokal pub til sofistikerede spiser på michelin-stjerneklædt restaurant. Men ét er sikkert: Du kan ikke tage til Belfast uden at nyde en Guinness – og gør det gerne i Kelly’s Cellars, en hyggelig pub med masser af historie og stemning.

St. George Market

St. George-markedet er en af de ældste seværdigheder i Belfast. Det blev bygget mellem 1890 og 1895. Det har vundet mange priser for dets friske og lokale produkter, og her er en fantastisk atmosfære. St. George Market holder åbent i weekenderne.

Titanic Museum

Belfast er en havneby med en lang historie inden for skibsbyggeri, og den arv kan du få et indtryk af på Titanic Museum. Du bliver ført tilbage i tiden omkring 1912 og den fatale nat, hvor Titanic sank. Museet er meget interaktivt med mange fantastiske visuelle og auditive elementer – virkelig flot lavet. Og efter turen rundt på museet er det oplagt at besøge en af museets to cafeer, der byder på rigtig lækker mad. Når sulten er stillet, kan du gå en god tur rundt om museet og få en fornemmelse af skibsbyggeriets historie.

City Hall

Byens rådhus ligger meget majestætisk midt i centrum. Bygningen virker måske lidt voldsom i forhold til resten af byen men er et symbol på en svunden tid. Det er muligt at komme indenfor og nyde en kop te eller kaffe i caféen.

Universitet og Botanisk Have

Er der stemning for en æstetisk udendørs oplevelse, så tag turen til Botanisk Have. Du kan sagtens gå dertil fra centrum. Haven er meget smuk – med et fint drivhus. Ved siden af ligger byens smukke universitet, som du også kan bruge lang tid på at nyde synet af. Er tiden til det, er det oplagt at sætte sig i græsset på planen og nyde roen for en stund. På vejen tilbage til centrum bør du tage et stop ved caféen French Village på 99, Botanic Avenue.

Den storslåede natur

Der er mange muligheder for at nyde den storslåede natur omkring Belfast. Du kan bruge en pause fra mødet til at vandre lidt eller tage en mindre gruppe med på mange forskellige former for teamaktiviteter til vands og til lands. En tur langs kysten kan også anbefales efter en god middag.

 

Tidligere artikel

”Vi skal undre os!”

Næste artikel

CWT NYHEDER 02 2015