Hjem»Connect 01 2015»Opdag Canadas smukke festivalby

Opdag Canadas smukke festivalby

2
Delt
Pinterest Google+

 

Særligt ét sted overraskede positivt, da MyPlanets medarbejder Luca Scalamonti for nyligt besøgte Canada; nemlig byen Edmonton, der ligger godt gemt væk midt i Albertas imponerende ødemark.
Med åbningen af Icelandairs nye rute til byen, er den spændende storby og Canadas vilde natur blevet endnu mere tilgængelig end tidligere.

 


 

Det, som blandt andet gør Edmonton til noget helt specielt, er dens unikke beliggenhed ved North Saskatchewan River, der elegant snor sig gennem byens centrum. Luca fortæller, at ”selv de allerstørste metropoler vil have svært ved at hamle op med udsigten over floden, de grønne områder og byens skyline”.

Nyd byens kulturliv

Edmonton er først og fremmest berømt for sine festivaler, og går derfor under navnet ”The Festival City”. Specielt ”Folk Music Festival”, der afholdes hvert år i august er et tilløbsstykke. Besøgende valfarter til byen fra hele provinsen for at opleve alt fra gospel- til blueskoncerter og nyde den ganske særlige stemning, der breder sig i byen under festivalen. Folk stimler sammen på
bakken, der rejser sig fra flodbredden, og får serveret en perlerække af musik-oplevelser fra de forskellige scener,
der er sat op langs med floden.

Besøger du byen uden for festivaltid, anbefaler Luca en gåtur gennem centrum, hvor du kan nyde byens liv på de smukke åbne pladser samt den unikke arkitektur, der præger gadebilledet. Et besøg på The Muttart Conservatory er også værd at tage sig tid til. Her beskyttes de botaniske haver mod vejr og vind af pyramideformede bygninger tegnet af den prisvindende canadiske arkitekt Peter Hemingway. Art Gallery of Alberta er desuden et besøg værd for kunst-interesserede.

Mød den lokale sportshelt

Ishockey er Canadas nationalsport, og sporten har en særlig plads i canadiernes hjerter. Ikke mindst i Edmonton, hvor en vis Wayne Gretsky førte Edmonton Oilers, som de populært kaldes, til fire Stanley Cup trofæer på kun fem år. Af samme årsag er statuen af den lokale helt en af byens helt store turistattraktioner. Luca advarer dog: ”Ifølge holdets tilhængere er de i øjeblikket i en opbygningsfase, så det kan være en god ide at træde varsomt, når samtalen falder på det lidt følsomme emne”.

 

Edmonton gør sig rigtig godt som en storbydestination. Men den er også helt ideel som start- eller slutdestination for en tur gennem ”The Rocky Mountains”.

 

Oplev dyrelivet i ødemarken

Edmonton ligger omgivet af vild natur, og blot en halv times kørsel udenfor byen venter spændende dyreoplevelser. Her finder du blandt andet Elk Island National Park; en smuk oase med et rigt dyreliv, som man kan komme helt tæt på. Sæt dig bag rettet i din egen bil, eller læn dig tilbage, og nyd parken på en guidet tur i minibus. ”Med lidt held kan du opleve både bisonokser, hjorte, dådyr og elge, og er tiden til det, kan jeg anbefale en tur i kano på Astotin Lake, hvor du kan nyde stilheden og de smukke omgivelser,” slutter Luca.

 

Edmonton er et oplagt sted at starte sin rejse til Canadiske Rocky Mountains samt National-parkerne Jasper og Icefield Parkway.

 

fakta om icelandair

Icelandair flyver fra København – Edmonton 4 gange om ugen (mandag, onsdag, fredag og lørdag ) indtil slutningen af maj. Fra begyndelsen af maj flyver Icelandair 6 gange om ugen eller alle dage undtaget søndag.

Afgangstider:

Afgang København kl. 13:20 – ankomst Keflavik kl. 15:30

Afgang Keflavik kl. 16:45 – ankomst Edmonton kl. 17:25

Afgang Edmonton kl. 18:25 – ankomst Keflavik kl. 06:40

Afgang Keflavik kl. 08:00 – ankomst København kl. 12:00

Tidligere artikel

There is no more story.

Næste artikel

Innovation for folket